De frequentie van verlonen verandert

18-03-2022

Collega’s, 

hierbij komen we terug op het bericht van 16 maart waarin we meedeelden met een oplossing te komen omtrent het bericht van 14 maart waarin we hebben aangegeven op een andere manier te willen verlonen.

Conclusie is als volgt; we zullen op 25 maart het basisloon en de overuren van week 6,7 en 8 verlonen. Overige zal zoals onderstaand schema worden verloond tot einde 2022.

Met ingang van 01-01-2023 kijken we voor een vier wekelijkse verloning, zodat er 13 maal basis loon met overuren verloond wordt.

14-03-2022

Collega’s,

hierbij een bericht omtrent de verloning. Het systeem Data2Track kan geen 5 weekse verloning realiseren, dit moet handmatig worden uitgevoerd door medewerkers van Data2Track, iets wat tijdrovend is. Na overleg met hen hebben we besloten om over te stappen naar een maandelijkse verloning. Dit betekent concreet:

Voorbeeld: maand maart wordt inclusief de overuren van maart verloond op 5 april, maand april wordt inclusief de overuren van april verloond op 5 mei.

Dit betekent dat we de gemaakte overuren van de weken [datum 06-02 t/m 28/02] apart verlonen. Die verlonen we op 25 maart om zo een overbrugging te maken naar 5 april.

Ongetwijfeld geeft dit links en rechts wat veranderingen, let dus goed op dat automatische betaaldatums waar nodig worden aangepast.

Geeft dit problemen voor jou persoonlijk?

Schroom niet, laat het personeelszaken weten zodat zij hier op kunnen anticiperen en jou zo direct helpen.