ZUIDWEST INVESTEERT
IN INNOVATIEF
ELEKTRISCH VRACHTWAGEN TRANSPORT

90

Medewerkers

25

Vrachtwagens

3150

Klanten

15000

km per dag

ELEKTRISCHE VRACHTWAGEN 3

Elektrisch vrachtwagen transport

Haalbaarheidsonderzoek voor de Zeeuwse logistiek

Om in de toekomst transporten met een elektrische vrachtwagen te doen hebben wij via de provincie een subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek naar de technische en economische haalbaarheid van een decentraal hoog vermogen opslag- en laadsysteem ingediend. De subsidie is ondertussen al toegekend. Ons onderzoek valt onder het cluster ‘Haven & Logistiek’. Het bedrag is afkomstig uit de subsidieregeling ‘Zeeland in Stroomversnelling’. Eind 2022 moeten de resultaten van alle projecten bekend zijn en om die reden hebben we onlangs in Zweden test gereden met een elektrische vrachtwagen.

Bekijk het artikel via Zeeland.nl
ELEKTRISCHE VRACHTWAGEN 4

Onze top(tran)sporters

Het team van ZUIDWEST logistiek bestaat uit toptransporter. Zij tonen precies die toewijding die topsporters kenmerkt. Hoe dat komt? Omdat zij doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Toptransporters noemen wij ze ook wel; onze mensen. Flexibiliteit is onze kracht.

Bekijk onze brochure

Decentraal opslag- en oplaadsysteem voor de Zeeuwse logistiek

Zuidwest Logistiek doet samen met zijn partners onderzoek naar de technische en economische haalbaarheid van een decentraal hoogvermogen opslag- en laadsysteem. Dit systeem bestaat uit batterijen die door zonnepanelen worden geladen. Hierdoor worden de (deels) lege daken van agrarische bedrijven en distributiecentra benut om groene energie op te wekken voor gebruik in zwaar logistiek transport en de agrarische sector. Deze stroom kan bijvoorbeeld gebruikt worden om elektrische vrachtwagens op te laden. 

ELEKTRISCHE VRACHTWAGEN 4
ELEKTRISCHE VRACHTWAGEN subsidie

Duurzaam en elektrisch transport is de toekomst

Door gebruik te maken van fast charging (snel opladen) wordt de impact op de bedrijfsvoering beperkt. Een voorbeeld hiervan is dat het opladen gebeurt als de chauffeurs verplicht pauzeren. Dit moet bijdragen aan elektrificatie van zwaar logistiek transport. Samen met de partners – HZ University of Applied Sciences (Lectoraat Logistiek, Lectoraat Engineering), Electronic Repair-Logistics B.V. en Maatschap Van Oorschot Landbouw – ontvangt Zuidwest Logistiek €50.000,- subsidie.

Elektrische vrachtwagen rijden in de toekomst 
dat kan bij Zuidwest logistiek

Om goede logistieke diensten te kunnen verlenen, werken we met het beste materieel én willen wij de beste medewerkers. In die mensen willen wij investeren met opleidingen, trainingen en een passend salaris. Mensen die verder willen komen, krijgen de ruimte en de middelen. Ben jij onze nieuwe toptransporter?

Vacatures bekijken
ELEKTRISCHE VRACHTWAGEN 4

Volg ons op social media

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[elfsight_facebook_feed id=”1″]

Onze ambitie?

Uitgroeien tot dé logistieke dienstverlener in ZuidWest Nederland

Dit houdt ons scherp om onze specialismes te blijven ontwikkelen en uit te groeien tot de meest toonaangevende en inspirerende full-service logistieke dienstverlener van Zuidwest Nederland.

Vrijblijvende offerte

24/6 spoedlevering

BeNeLux Netwerk

Vraag direct je gratis en vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragenContact opnemen

Wie zijn wij?

ZuidWest logistiek: open, gedreven en flexibel

Wij hechten veel waarde aan een open en eerlijke communicatie. Dit vormt de basis van een samenwerking die gebaseerd is op vertrouwen. Onze passie voor transport zorgt ervoor dat wij uw zendingen met volle overtuiging en aandacht. Wilt u over dit onderwerp met ons in gesprek? Neem dan contact op.

Contact opnemen
Hoofdkantoor Goes - ZUIDWEST Logistiek